Harley-Davidson® Sofia
бул. Ботевградско шосе 348, 1839 София
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА НОВИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ HARLEY-DAVIDSON LIVEWIRE™

ЛАС ВЕГАС (08 януари 2019) Harley-Davidson, компанията, дефинирала мотоциклетната индустрия в последните 115 години, днес представи следващото си поколение машини по време на Consumer Electronics Show в Лас Вегас. Американската марка публикува пълните продуктови спецификации и цени за първи път. LiveWire™, първият електрически мотоциклет на Harley-Davidson, вече може да бъде поръчан, а доставките ще започнат по-късно тази година. 

LiveWire е бъдещето на Harley-Davidson и идва с high-performance електрическо задвижване, въздействащ дизайн и е напълно свързан с модерния ездач чрез телефона му. Първият модел от новото портфолио с мотоциклети, които ще предоставят изцяло ново двуколесно преживяване, а именно LiveWire™, ще впечатлява със светкавично ускорение, остро поведение, качествени материали и пълен набор от електронни системи в помощ на водача, както и интерфейс за пълна свързаност.

С представянето си новият LiveWire ще въодушеви не само опитните мотоциклетисти, но и младите ездачи, за които липсата на съединител ще е голямо улеснение. Пускането на пазара на новия модел е част от стратегията на Harley-Davidson, в която е заложено до 2027 година да се вдъхне нов живот на американския бизнес, да се вдигне темпото на растеж на международните пазари, да се възпита ново поколение ездачи по целия свят и компанията да се докаже като лидер в електрификацията на двуколесния транспорт. 

„В момента отбелязваме една историческа точка в еволюцията на транспорта и Harley-Davidson е в челото. Иновация, която движи тялото и душата – това винаги е било в сърцето на нашата марка, и тази нова глава в историята ни е свързана със създаването на продукти и възможности както за сегашните, така и за новите ездачи независимо от възрастта и професията”, заяви изпълнителният директор на Harley-Davidson Мат Леватич.

Напълно ново преживяване с традиционна Harley-Davidson мощност

Достъпен за нови мотоциклетисти и вълнуващ за опитните такива, LiveWire™ предоставя идеална комбинация от мощност, представяне и технология. Той предлага:

 • Невероятно ускорение: от 0 до 100 км/ч за под 3.5 секунди. Въртящият момент идва мигновено от електромотора H-D Revelation™, който произвежда 100 процента от него само с едно завъртане на газта.
 • Twist-and-go: Електромоторът не изисква съединител и смяна на предавки, което е значително улеснение за новите ездачи. Освен това всеки ще оцени спирачния ефект в режима за регенерация, при който батерията се зарежда от всяко спиране, а това е много полезно в градския трафик.
 • H-D™ Connect Service: LiveWire е оборудван с H-D™ Connect, който свързва мотоциклета и ездача чрез LTE-enabled Telematics Control Unit в съчетание с услуги за cloud и свързаност, използвайки последна версия на Harley-Davidson™ App. ЧрезWith H-D Connect данните се събират и се изпращат към приложението, което дава информация на телефона на ездача за:

  • Статус на мотоциклета: Информацията, достъпна чрез H-D Connect, включва заряд на батерията и пробега. Това ви позволява да проверите от разстояние нивото на заряда и колко време остава до пълно зареждане. Освен това ще можете да видите къде е най-близката зарядна станция.
  • Аларма и локализиране на мотоциклета: H-D Connect ви показва къде сте паркирали своя LiveWire и при опит за преместване или кражба ще получите съобщение директно на телефона си. Освен това вграденият GPS позволява проследяването на мотоциклета в случай на кражба (тази екстра изисква съдействие от органите на реда и няма да бъде достъпна за всички пазари).
  • Напомняне за обслужване: Ще получавате напомняния за предстоящо обслужване, както и други съобщения, свързани с грижата за мотоциклета.
 • Представяне и пробег, оптимизирани за града: Новият LiveWire ще може да измине около 177 км в градски условия с едно зареждане.
 • Поведение и контрол: Шасито на LiveWire е проектирано да вдъхва усещане за сигурност по малките улици и вълнение по криволичещи пътища извън града. Двигателят H-D Revelation™ е разположен ниско, което приближава центъра на тежестта към земята и подобрява поведението на машината при всякакви скорости. Освен това моделът разполага с премиум технология – Electronic Chassis Control е стандартен и има Anti-lock Braking System и Traction Control. Системите са напълно електронни и използват последно поколение ABS сензор технология.
 • Разпознаваем Harley-Davidson звук, минимална вибрация: LiveWire и неговият H-D Revelation™ електромотор произвеждат минимална вибрация, топлина и звук, а това подобрява комфорта на ездача. Той е направен така, че да издава звук при ускорение и не е напълно тих.

От Project LiveWire до LiveWire

Всичко започва с  Project LiveWire – прототип, представен още през 2014 година. Чрез своята демо програма той предостави на потенциалните клиенти възможността да дадат обратна връзка за това какво биха искали от един истински електрически Harley-Davidson мотоциклет и така зададе посока на еволюцията на модела – подход, подчинен на клиента. Отговорът бе много ентусиазиран и производството на самия мотоциклет обединява знание, натрупано чрез развитие на прототипи, общуване с тестващи клиенти, прогрес по отношение на дизайна на Harley-Davidson и последно поколение на технологията.