Harley-Davidson® Sofia
бул. Ботевградско шосе 348, 1839 София
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Harley-Davidson LiveWire: това е бъдещето

Днес бе сложено началото на нова ера в богатата история на Harley-Davidson®. По време на мотоциклетното изложение EICMA в Милано беше показан пред европейската публика очакваният с огромен интерес първи напълно електрически мотоциклет на Harley-Davidson®.  

Представянето на LiveWire е част от програмата на компанията за развиването на нова генерация мотоциклетисти. До 2022 година ще бъде предлагана пълна гама от електрически мотоциклети, с което Harley-Davidson® цели да стане световен лидер при мотоциклетите с електрическо задвижване.

Още през 2014 година компанията видя потенциала на пазара за електрически мотоциклети и стартира проекта LiveWire. Днес моделът е готов за производство, като предварителните поръчки и продажбите ще стартират през следващата година. 

Harley-Davidson LiveWire поставя нови стандарти по отношение на динамиката с моментален въртящ момент, окачване от най-висок клас, олекотена алуминиева рама и нисък център на тежестта. Задвижването на Harley-Davidson LiveWire идва от позициониран ниско електромотор с висока мощност и въртящ момент на разположение през целия диапазон, който осигурява невероятно ускорение. Сърцето на Harley-Davidson LiveWire е основната литиево-йонна батерия. Зареждането ѝ може да бъде извършвано през стандартната електрическа мрежа или от бързо зарядно. Пълна техническа информация, динамични показатели и пробег ще бъдат обявени скоро.

inline_fc0a8127623183efbd8c1a5356001dff_7e89d9e30764.jpgДинамичните характеристики на LiveWire са възможни благодарение на новоразработената носеща алуминиева рама и напълно регулируемото Showa окачване. Спирачната система е поверена на световните лидери в областта от Brembo с последно поколение спирачни апарати и двойни 300-милиметрови предни дискове. Системите тракшън контрол и ABS ще бъдат част от стандартното оборудване на LiveWire. Ще могат да бъдат избирани седем режима на каране, като четири от тях са зададени, а останалите три ще могат да бъдат персонализирани.

Цветен TFT дисплей, поставен над кормилото, с възможност за настройка на ъгъла спрямо височината на ездача представя пълна информация за състоянието на мотора. През екрана и Bluetooth свързаност се управляват интерфейсът, навигацията, музиката и още много други функции.