Harley-Davidson® Sofia
бул. Ботевградско шосе 348, 1839 София
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Harley-Davidson Sport Glide направи дебюта си в България

Днес Harley-Davidson®Sofia показаха пред клиенти и журналисти новия представител на гамата Softail® – Sport Glide®, задвижван от последното поколение Milwaukee-Eight® двигател. Отчасти круизер, отчасти туринг, но 100 процента Harley-Davidson®.

Вратите на Harley-Davidson®Sofia са отворени през целия ден и Sport Glide® ще чака да се запознае с всички фенове на американската марка. Гости на събитието са и TheBarberShop, които правят демонстрации и се грижат за брадите на клиентите. 

Новият Sport Glide® 2018 е „заводски къстъм”, който е готов за всичко – дълги и и кратки пътувания или просто за придвижване в града. И макар да продължава класическите линии от гамата на Harley-Davidson Touring, продължава собствената си компактна и съвременна визия. 

  • Най-новото допълнение към Softail® гамата на Harley-Davidson;
  • С нова, обърната предница и заден хидравличен амортисьор с възможност за промяна на твърдостта на пружината; 
  • Задвижван от Milwaukee-Eight® 107 V-Twin двигател;
  • С лесни за сваляне куфари и обтекател;
  • Изцяло LED осветление и електронен круиз контрол.

По време на премиерата от Harley-Davidson®Sofia показаха как Sport Glide® за минута може да се превърне от круизер, удобен за дълги пътувания, в идеален за градски условия стрийт байк. Куфарите и обтекалетят се свалят и слагат бързо и лесно, което прави Sport Glide® многостранен и функционален.

Деветият модел е базиран на изцяло последната Harley-Davidson Softail® платформа и е най-новият от 100-те въздействащи мотоциклета, които компанията планира да представи до 2027 година. Sport Glide® представлява вълнуваща комбинация от технология и стил.

Проектирано да е леко и устойчиво, новото Softail® шаси на Sport Glide® осигурява по-директно управление, а V-Twin двигателят Milwaukee-Eight® 107 дава висок въртящ момент, позволява изключително ускорение и улеснява изпреварванията.

Sport Glide® ще се предлага в три цвята: Vivid Black, Twisted Cherry и Silver Fortune.

Обтекателят на новия Sport Glide® е проектиран така, че да отклонява вятъра от гърдите на мотоциклетиста, оставяйки чистия поток въздух да отива в лицето му. Захванат е за предницата с лесно отварящи се скоби, правейки монтирането и демонтирането бързо и удобно. За тези, които искат още по-голяма защита от вятъра, стандартното 1.5-инчово стъкло може да се замени с 5.5-инчово, част от гамата оригинални аксесоари на Harley-Davidson. 

Новите твърди (и заключващи се) куфари са с елегантен дизайн, удобни са за товарене и разтоварване и могат да бъдат отворени само с една ръка от мястото на водача. Освен това имат амортисьор на капака, позволяващ плавно отваряне. Общият капацитет на куфарите е 25.5 литра, но може да бъде увеличен чрез добавяне на поставка за багажник или Tour-Pak релса, които са с новата система HoldFast®, създадена специално за Softail® платформата. Подобно на обтекателя и куфарите, HoldFast® аксесоарите могат да се поставят и свалят за секунди.

Широката и удобна седалка, както и по-напред разположените крачна спирачка и лост за смяна на скоростите допринасят за комфортната позиция на седене както на по-високите, така и на по-ниските ездачи; височината на седалката е само 652.7 мм. Daymaker LED фарът е заобиколен от LED пръстен и пасва идеално на задната LED светлина. Стандартни за модела са USB портът за зареждане, безключовото палене и Harley-Davidson Smart Security System.

Новата 43 мм обърната предница е разработена за по-стабилно поведение и благодарение на новите амортисьори е много по-прецизна, създавайки усещане за увереност при спиране. Всичко това е подсилено със стандартно монтираната ABS система. Sport Glide® стъпва на нови джанти Mantis, 18-инчови отпред и 16-инчови отзад, обвити в гуми Michelin Scorcher 31.

Sport Glide® разполага и с новото за Softail® моношок задно окачване с хидравлични настройки, които могат да се регулират ръчно. Това позволява лесното нагаждане спрямо тежестта на багажа или пътника, запазвайки оптималното представяне на окачването и геометрията на кормилното управление.

Изцяло черният Milwaukee-Eight® 107 двигател носи със себе си ново ниво на представяне и изисканост за всички Harley-Davidson Big Twin круизери, включително за новия Sport Glide®. Двойните балансиращи валове са настроени така, че да елиминират първичните вибрации на празен ход, като в същото време позволяват на двигателя да покаже характера си в движение. Двигателят е твърдо захванат за рамката, което допълнително заздравява шасито и свързва по-добре мотоциклетиста с машината.

Прецизната система за охлаждане на маслото в горещите зони на цилиндровите глави допълнително подобрява комфорта както на водача, така и на пътника. 2-1 изпускателната система и черните ауспуси допринасят за спортния стил на байка, а електронният контрол на газта позволява стандартен електронен круиз контрол. 

Цената на модела започва от 36 000 лв.