Harley-Davidson® Sofia
бул. Ботевградско шосе 348, 1839 София
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

FAT BOY ПРИСТИГНА НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2017

FAT BOY ПРИСТИГНА НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2017

Специално за Автомобилен салон София 2017 днес пристигна Harley-Davidson FAT BOY®. Softail® мотоциклетът дойде в класическия цвят Industrial Grey с Milwaukee-Eight®107 V-образен двигател и напълно готов да се запознае с новия си собственик.

FAT BOY®107 измина дългия път от САЩ, щата Уисконсин, до София и кацна точно навреме за Салона, за да допълни Softail® гамата на Harley-Davidson. Мотоциклетът е втората премиера за България и се нарежда достойно до FAT BOB®, който бе звездата по време на откриването на щанда в зала 5 на Интер Експо Център на 14 октомври.

FAT BOY® е част от напълно обновената Softail® гама на Harley-Davidson, представена само преди няколко седмици. Тя е създадена с мотото: „Формата следва функцията, но и двете отговарят пред емоцията“ и продължава 115-годишната история на Harley-Davidson. „Днес клиентите на марката търсят едновременно традиция и последна технология, искат най-доброто от двата свята. Това правят и нашите мотоциклети“, разказват дизайнерите, отговорни за направата на машините Softail® 2018.

Новият Milwaukee-Eight® двигател бе представен официално миналата година, а днес е сърцето на красивия FAT BOY®. Това е деветият Big Twin в историята на марката, идва с повече мощ, създава по-голям комфорт и осигурява повече контрол. Дизайнът му е комбинация от класически Harley-Davidson стил и звук, но с подобрено представяне. Той е запазил класическия 45-градусов ъгъл на цилиндъра с по 4 клапана, които предлагат 50 процента по-добър въздушен поток на входа и изхода в сравнение с предишните поколения. Двата отвора за свещи на всеки цилиндър допринасят за по-бързо запалване. Единичният разпределителен вал с верижно задвижване е по-лек, по-опростен механично и създава по-малко триене и шум. Освен това е балансиран така, че да отнема 75 процента от вибрациите и предлага чудесно усещане на магистрала.

Новодошлият FAT BOY® е с капацитет 107 куб.см и 145 Нм въртящ момент, с 13 кг по-лек от предшественика си и много мускулест вид, допълнен от моноблок джантите със 160 мм предна и 240 мм задна гума, ново high performance предно окачване и регулируемо задно. Harley-Davidson го наричат просто “преродена икона”.

„За да изпиташ онова чувство на свобода, което мотоциклетите Harley-Davidson дават на клиентите си през последните 15 години, трябва да ги подкараш. Затова каним всички да посетят щанда на Harley-Davidson Sofia по време на Автосалона или да дойдат в шоурума ни на бул. „Ботевградско шосе“ 348 и да се запишат за тест-райд“, казват вносителите.

Специално за Автомобилен салон София представителите за България са приготвили и специални оферти, от които клиентите могат да се възползват до 22 октомври. Освен FAT BOY® и FAT BOB®, на щанда на Harley-Davidson Sofia могат да се видят и Low Riders S, Forty-Eight Anniversary, Iron 883, Street Rod, Road King Special и Road Glide Special.