Harley-Davidson® Sofia
бул. Ботевградско шосе 348, 1839 София
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

FAT BOY ПРИСТИГНА НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2017

Специално за Автомобилен салон София 2017 днес пристигна Harley-Davidson FAT BOY®. Softail® мотоциклетът дойде в класическия цвят Industrial Grey с Milwaukee-Eight®107 V-образен двигател и напълно готов да се запознае с новия си собственик.

FAT BOY®107 измина дългия път от САЩ, щата Уисконсин, до София и кацна точно навреме за Салона, за да допълни Softail® гамата на Harley-Davidson. Мотоциклетът е втората премиера за България и се нарежда достойно до FAT BOB®, който бе звездата по време на откриването на щанда в зала 5 на Интер Експо Център на 14 октомври.

FAT BOY® е част от напълно обновената Softail® гама на Harley-Davidson, представена само преди няколко седмици. Тя е създадена с мотото: „Формата следва функцията, но и двете отговарят пред емоцията“ и продължава 115-годишната история на Harley-Davidson. „Днес клиентите на марката търсят едновременно традиция и последна технология, искат най-доброто от двата свята. Това правят и нашите мотоциклети“, разказват дизайнерите, отговорни за направата на машините Softail® 2018.

Новият Milwaukee-Eight® двигател бе представен официално миналата година, а днес е сърцето на красивия FAT BOY®. Това е деветият Big Twin в историята на марката, идва с повече мощ, създава по-голям комфорт и осигурява повече контрол. Дизайнът му е комбинация от класически Harley-Davidson стил и звук, но с подобрено представяне. Той е запазил класическия 45-градусов ъгъл на цилиндъра с по 4 клапана, които предлагат 50 процента по-добър въздушен поток на входа и изхода в сравнение с предишните поколения. Двата отвора за свещи на всеки цилиндър допринасят за по-бързо запалване. Единичният разпределителен вал с верижно задвижване е по-лек, по-опростен механично и създава по-малко триене и шум. Освен това е балансиран така, че да отнема 75 процента от вибрациите и предлага чудесно усещане на магистрала.

Новодошлият FAT BOY® е с капацитет 107 куб.см и 145 Нм въртящ момент, с 13 кг по-лек от предшественика си и много мускулест вид, допълнен от моноблок джантите със 160 мм предна и 240 мм задна гума, ново high performance предно окачване и регулируемо задно. Harley-Davidson го наричат просто “преродена икона”.

„За да изпиташ онова чувство на свобода, което мотоциклетите Harley-Davidson дават на клиентите си през последните 15 години, трябва да ги подкараш. Затова каним всички да посетят щанда на Harley-Davidson Sofia по време на Автосалона или да дойдат в шоурума ни на бул. „Ботевградско шосе“ 348 и да се запишат за тест-райд“, казват вносителите.

Специално за Автомобилен салон София представителите за България са приготвили и специални оферти, от които клиентите могат да се възползват до 22 октомври. Освен FAT BOY® и FAT BOB®, на щанда на Harley-Davidson Sofia могат да се видят и Low Riders S, Forty-Eight Anniversary, Iron 883, Street Rod, Road King Special и Road Glide Special.