Harley-Davidson® Sofia
бул. Ботевградско шосе 348, 1839 София
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Harley-Davidson® Roadster™ 2016

Милуоки (18 април, 2016) - Оформен на базата на 60-годишен опит и наследство и „разсъблечен“ и сведен до основните елементи на една „чистокръвна“ истинска машина за каране. Новият мотоциклет Harley-Davidson® Roadster™ е като у дома си сред разнообразните градски пейзажи и завиващите улици. Смело и категорично утвърждава своето присъствие и визия дори в състояние на покой.

„От своето официално представяне през 1957 година, Harley-Davidson® Sportster се е доказал като благодатен модел за постоянно усъвършенстване, а тазгодишният Roadster пише най-новата глава в неговата история“, споделя стайлинг директорът на Harley-Davidson® Брад Ричардс. „Виждали сме как нашите клиенти придвижват Sportster в множество различни посоки. Roadster-ът е изкусна смес от стилови жанрове, но този път целта беше да конструираме мотоциклет, създаден от и за ездача, един Sportster, който е изчистен, мощен и наистина свързва ездача с пътя.“

Новият модел Roadster, представен в текущата маркетингова кампания на Harley-Davidson® „Live Your Legend", се присъединява към семейството на Dark Custom мотоциклетите с минималистичен дизайн, вдъхновен от класическите състезателни мотоциклети и актуалните тенденции за изчистени, оголени къстъм машини с профил, който напомня за състезателните мотоциклети Sportster от 50-те и 60-те години на XX в.

„Искахме да дадем на Roadster малко от ДНК-то на мощните модели KHR от средата на 50-те и от по-късните Sportster-и, тунинговани за драг писти,” разказа Ричардс. „Тези мотоциклети имат брони, срязани до подпорите, малък горивен резервоар, и са оголени до основните си елементи, за да се постигне максимална ефективност и мощност."

Roadster осигурява модерна мощност със съчетание от нови джанти и гуми, свързани с първокачествени компоненти на окачването и 1200-кубиков V-Twin двигател с въздушно охлаждане, който предоставя силен импулс от въртящия момент в средата на оборотния диапазон. 19-инчовата предна и 18-инчовата задна лети джанта са Offset-Split 5-спицови такива, които са специално проектирани за Roadster и допринасят за неговата балансирана, атлетична стойка.
„Джантите са вдъхновени от класическите такива с тънки спици и са най-сложните лети джанти, които някога сме създавали", сподели индустриалният дизайнер на Harley-Davidson® Бен МакГинли. „Преплетените спици се движат навън към срещуположните страни на колелото и така създават драматичен визуален ефект. Тези джанти също така са и изключително олекотени за размера си, което допринася за маневреността на Roadster."

Окачването на Roadster е подобрено с нови 43-милиметрови обърнати вилки с единичен патрон с тристепенни пружини, захванати в здрав трипътник. Задното окачване е с coil-over амортисьори с газово компресирана емулсия и тристепенни пружини с регулируемо предварително натоварване. Roadster предоставя по-голямо придвижване на окачването от всеки друг модел Sportster - 4.5 инча отпред и 3.2 инча отзад. Изключителната спирачна мощност се постига с двойни 11,8-инчови плаващи ротори на предното колело. Roadster се предлага с ABS спирачки по избор.

Roadster поставя своя ездач в агресивна стойка с новата ниска ръкохватка и монтираните на средно ниво крачни контроли, които центрират тежестта на ездача над класическия профил на 12,5-литровия горивен резервоар на Sportster.

В духа на изчистения стил на Roadster, задната броня е срязана с 1,5 инча по-къса от предишните брони на Sportster. Надупченият предпазител за ремъка и предпазителите на заглушителя имитират просветните отвори, пробивани в компонентите на състезателни мотоциклети, а единичният прибор с диаметър 10 см, поставен ниско пред трипътника, разполага с аналогов тахометър и вграден цифров скоростомер. Задните мигачи, монтирани директно на подпорите на бронята, новата регистрационна табела и заден светлинен модул, както и скосеният дизайн на седалката дават на задницата на мотоциклета стегнат и непретрупан вид.

„Профилът на седалката прелива в много късата задна броня," описва МакГинли. „Капакът има поредица от подложки, вдъхновени от вида на бронираното кожено яке, а задницата на седалката е проектирана като седалка за пътник, за да даде допълнителна гъвкавост на Roadster."

Моделът Harley-Davidson® Roadster ще се предлага в четири разцветки: Vivid Black с въгленово-черна лента от деним; Black Denim с червена лента; Velocity Red Sunglo с червена лента; и двуцветен Billet Silver/Vivid Black с лента във виненочервено.

За да откриете повече информация за всички модели 2016 година на Harley-Davidson® както и подробна информация за представителството в България посетете harley-davidson-sofia.bg.


– За Harley-Davidson® Motor Company –

От далечната 1903 година, Harley-Davidson® Motor Company сбъдва мечти, произвеждайки крузерни, турингови и персонализирани мотоциклети и предлагайки пълна гама от Harley-Davidson® резервни части и аксесоари за мотоциклетите, както и оборудване, облекло и общи продукти с марката Harley-Davidson®. От почти две години, Harley-Davidson® Sofia реализира тези мечти за почитателите на марката и в България.
За повече информация посетете harley-davidson-sofia.bg.


###